فروشگاه محص

بازدید :305
سه شنبه 23 تير 1394زمان :12:17
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

پرورش و پرواربندي گوسفند

پرواربندي گوسفند


فروشگاه محص

پرواربندي گوسفند،فن افزايش وزن دام در يك دوره زماني مشخص و كوتاه است.با انجام پرواربندي مناسب ،گوشت گوسفند ترد ،خوش طعم و آبدار ميشود .در ايران نژادهايي از گوسفند وجود دارند كه از نظر توليد گوشت و پرواربندي بسيار مناسب هستند و با تغذيه مناسب ميتوان ميزان مرغوبيت گوشت آن ها را بهبود بخشيد.

پرواربندي يكي از روش هاي مهم بالابردن توليد گوشت قرمز بدون افزايش تعداد دام است .در كشور ساليانه حدود 30 درصد جمعيت دامي گوسفند شامل بره هاي نر ،گوسفندان نازا و پير كشتار مي شوند وقسمت اعظم توليدات پروتئيني كشور را تامين ميكنند.اگر عمليات پرواربندي به روش صحيح صورت پذيرد از واردات گوشت قرمز به كشور بي نياز خواهيم شد.

پرواربندي عبارت است از چاق كردن دام و ازدياد گوشت آن با استفاده ااز غذاي مناسب و با رعايت مسايل بهداشتي .پرواربندي يكي از بهترين و مهم ترين روش هاي توليد گوشت در تمام دنيا و از جمله كشور ماست .پرواربندي عبارت است از مديريت و تغذيه مناسب دام ها جهت به دست آوردن اضافه وزن در يك مدت مشخص با حداقل هزينه .

در اين تعريف چند نكته قابل توجه وجود دارد .:

1 - روش نگهداري و تغذيه دام هاي پرواري با ساير دام ها متفاوت است و توجه بيشتري را مي طلبد .

2- در يك زمان و دوره معين اعمال مي شود

3 – به دست آوردن حداكثر وزن مورد توجه است پس دام هايي كه با سرعت بيشتري رشد مي كنند براي پرواربندي مناسب تر هستند.

4 – اصل توجه به حداكثر بازده با حداقل هزينه ايجاب مي كند حدالامكان از نگهداري دام هاي مسن تر و بيمار كه موجب ايجاد هزينه بيشتر و اتلاف مواد خوراكي مي شوند براي پرواربندي خودداري شود.

5 – هدف تامين پروتئين حيواني است كه عمدتا در آن چه ما به نام عضله و گوشت مي شناسيم وجود دارد .بنابراين در پرواربندي به پرورش دام هايي توجه ميشو كه با سرعت رشد بيشتر به ذخيره بافت هاي عضلاني در مقايسه با بافت هاي ديگر مي پردازند.

مزاياي پرواربندي

1 – توليد گوشت : دام هاي لاغر و سبك وزن پس از يك سري عمليات تبديل به دام هاي سنگين وزن شده و به عبارت ديگر به توليد افزوده خواهد شد.

2 – مرغوبيت گوشت : گوشت دام هاي پروار داراي كيفيت بهتري از ساير گوشت ها است .هر قدر مقدار عضله در مجموع لاشه بيشتر باشد مرغوبيت گوشت بيشتر است .به همين دليل دام هايي كه چنين خصوصيتي را دارا هستند براي نگهداري بهترند.

3 – برگشت اصل سرمايه و سود آن در كوتاه مدت :دوره پرواربندي حدود 4 تا 6ماه است .پس از فروش دام هاي پرواري كل سرمايه و سود به سرمايه گذار بر مي گردد.

4- حفظ مراتع كشور

5- استفاده از محصولات جنبي

6- ايجاد اشتغال

افزايش توليد گوشت قرمز و كاهش ميزان واردات آن

اشتغال زايي و فعال شدن نيروهاي غير فعال و بيكار در روستاها

جلوگيري از فشار بر مراتع طبيعي و احياي آن ها

آشنايي دامداران با مواد كنسانتره دامي و پي بردن به ارزش غذايي آنها

جلوگيري از كشتار بي رويه دام هاي قابل پروار و بهره گيري از پتانسيل ژنتيكي آنها در سطح كشور

عوامل اساسي در يك پرواربندي موفق

براي انجام عمليات پرواربندي موفق نياز به يك سري عوامل اساسي مي باشد كه در زير به برخي از آنها اشاره شده است:

1- شناختن نژادهاي مختلف گوسفندان به همراه مشخصات آنها

2- ايجاد جايگاه مناسب جهت پرواربندي

3- خريد دام مناسب جهت پرواربندي

4- تهيه علوفه مورد نياز دام ها در طول دوره پرواربندي

5- قرنطينه و انجام امور بهداشتي برروي دام هاي خريداري شده قبل از پرواربندي

6- به كارگيري روش هاي مناسب پرواربندي

7- رعايت اصول صحيح تغذيه در طول دوره پرواربندي

8- انجام توصيه هاي لازم

روش هاي پرورش گوسفندبه منظور پرواربندي

موضوع پرواربندي معمولا زماني در اذهان عمومي اهميت پيدا ميكند كه بحران مسئله گوشت در كشور مطرح ميشود .در صورتي كه عملا پرواربندي يكي از روش هاي اساسي براي جلوگيري از كاهش توليدات گوشت كشور است وبه لحاظ علمي بايد به آن توجه خاصي مبذول داشت .اصولا فكر يك متخصص پرورش گوسفندو يا دامدار با تجربه حول اين محور بايد متمركز گردد كه از ضايعات جلوگيري به عمل آورد .در بسياري از مواردضرر وزيان حاصل از افت يا كاهش محصول ناشي از عدم توجه به مسايل سهل و ممتنع بسيار مي باشد و طبيعي است كه با حداقل سرمايه و نيرو به حداكثر بهره بايد دست يافت .به همين خاطر ،در امر پرورش گوسفند دام ها را موقعي بايد به فروش رساند كه به حداكثر رشد رسيده باشند .كشتار بره هاي كم سن و كم وزن در مملكت با كاهش ظرفيت توليدات دامي همراه است و به معني از دست دادن امكانات توليد تلقي مي شود .ابعاد چنين مشكلي در بيشتر موارد با كشتار ميش هاي آبستن نيز توسعه و گسترش مي يابد .در ايران چندين نژاد از گوسفندان نژاد گوشتي هستند كه با وجود ناخالصي هاي ناشي از جفت گيري هاي بي رويه با نژادهاي ديگر به لحاظ توليد گوشت از ظرفيت ژنتيكي بسيار خوبي برخوردارند و در وضعيت بسيار مطلوبي قرار دارند .هرچندبرخي ديگر به لحاظ توليد شير و پشم بيشتر مورد توجه قرار گرفته اند ولي از نظر توليد گوشت نيز داراي اهميت فراواني هستند.به علت كمي گوشت قرمز و تقاضاي زياد مصرف كنندگان در 5 الي 20 سال اخير به امر پرواربندي بيشتر توجه شده و از اين طريق بر ميزان توليد افزوده شده است ولي اين افزايش با تقاضاي بازار هماهنگ نبوده و هنوز هم بسيار از افراد به كشتار بي رويه بره هاي كم سن و سال مخصوصا در بهار ادامه مي دهندبي اطلاعي و همچنين ضعف بنيه مالي دامداران و گاهي بي توجهي دست اندركاران در به هدر دادن اين سرمايه عظيم موثر بوده است .به علاوه ايلات و عشايري كه به طريق ييلاق و قشلاق زندگي مي كنند و با روش پرورش متحرك به امر گله داري پرداخته اند به علت حركت مداوم و زندگي خاص ايلاتي علاقه اي به امر پرواربندي ندارند.از طرفي چون اغلب با كمبود علوفه مرتع مواجه مي گردند ذخيره پولي چنداني هم براي زندگي ندارند و ناگذير بره هاي خود را در اوايل تابستان كه ابتداي رشد است به فروش مي رسانند.اگر قيمت بره ها در اين فصل پايين مي آيد به دليل عرضه زياد بره هاست و دامداراني كه حرفه قصابي هم دارند به خريد بره هاي مزبور اقدام و به علت استفاده سرشار تعداد زيادياز انها را ذبح مي كنند .اگر چه طاهر امر نشان مي دهد كه اين كار كسب مناسبي است و استفاده و منفعت فراوان دارد اما بايد به خاطر داشت كه چون بره ها به مرحله رشد كافي نرسيده اند كشتار بره ها و تحصيل درآمد از اين راه در نهايت خسارت فراواني بر پيكره توليدات دامي وارد مي سازد كه جبران آن به سادگي امكان پذير نخواهد بود.

پرواربندي زماني اهميت پيدا مي كند كه بحران كمبود ميزان گوشت مطرح مي شود .پرواربندي روشي عملي براي بالابردن ميزان توليد گوشت است .زمان نامناسب كشتار يكي از دلايل مهم كاهش ميزان گوشت مي باشد .كشتار زماني صورت گيرد كه بره ها به حداكثر رشد و ظرفيت توليد رسيده باشند.كشتار بره هاي كم سن و سال و كم وزن باعث كاهش ظرفيت توليد گوشت مي شوند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.



مشاهده پست مشابه : نحوه پرورش زنبورعسل، گوسفند و شترمرغ
بازدید :304
سه شنبه 23 تير 1394زمان :12:03
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

پرورش خيار  گوجه و فلفل

آموزش كاشت خيار- گوجه فرنگي -فلفل رنگي به صورت CD


فروشگاه محص

خرید اینترنتی آموزش کشت خیار گوجه فلفل رنگی در گلخانه

خیار :

بذر خیار را در مناطق معتدل در اواسط و یا اواخر تابستان و یا در هنگام فصل بهار و پس از رد شدن از سرمای بهار در دو نوبت میکارند . البته در مناطق گرمسیر در اوایل بهار یا اوایل پاییز آن را می کارند.بهترین طریقه کاشت بذر خیار در پشته با جوی کم عمق یا استفاده سیستم فارو است.

گوجه :

گوجه فرنگی یک نوع سبزی خوردنی و محصول کشاورزیست که از دسته سبزیجات می‌باشد. این گیاه، بومی آمریکای جنوبی و مرکزی است که از این مناطق به دیگر نقاط جهان در چند قرن پیش منتقل شد.

فلفل :

گیاه فلفل بومی مکزیک و آمریکای مرکزی است و مکزیک و پرو اولین کشورهایی بودند که کاشت این گیاه را رواج دادند. کریستف کلمب آنرا به جنوب اروپا آورد و از آنجا نیز به خاورمیانه ، آفریقا و آسیا گسترش پیدا کرد. فلفل سبز را نباید با فلفل سیاه یکی دانست زیرا فلفل سیاه بومی هندوستان بوده و دارای ساقه‌های خوابیده است که میوه‌های کروی و سیاه رنگی تولید می‌کند که پودر میوه آن به صورت چاشنی استفاده می‌شود. حدود 46 % تولید فلفل در آسیا انجام می‌شود و چین عمده‌ترین تولید کننده فلفل در آسیا می‌باشد.

همین حالا شغل دوم خود را ایجاد کنید!!!

------------------------------

مجموعه فوق در قالب 5 وی سی دی بوده که نحوه کشت این محصولات را به صورت کامل و مرحله به مرحله آموزش داده است و سعی شده حتی شما دوست عزیزی که هیچ سر رشته ای از کشت گلخانه ای ندارید نیز بتوانید در کوتاهترین زمان ممکن اطلاعات خود را در زمینه کشت گلخانه ای تا حد قابل قبولی بالا برده و به کشت این محصولات بپردازید. برخی از موارد آموزش داده شده جهت اطلاع شما عزیزان به شرح ذیل می باشد.

نحوه کشت

انتقال نشاء به زمین اصلی

تراکم بوته ها

بستن بوته ها

آبیاری اولیه

آبیاری

هرس اولیه

برداشت محصول

پائین کشی بوته ها

خاک مناسب

بذر خیار گلخانه

تهیه زمین

فواصل کاشت

پوشش خاک

---------------------------

آشنایی با انواع گلخانه‌ها از جهت شکل و ساختمان ، اسکلت گلخانه‌ها ، اجزای گلخانه‌ها(سکوهای کشت ، سیستم روشنائی ، فن و…) ، پوشش های گلخانه‌ها ، آشنایی با وسایل گرمایشی در گلخانه ، اصول تهویه در گلخانه‌ها ،


--------------------------

عملیات آبیاری در گلخانه‌ها(سطحی ، قطره ای) ، واریته‌های خیارگلخانه ای ، تهیه زمین اصلی در کشت خیار ، انواع بستر کشت ، کشت مستقیم و غیر مستقیم بذر ، عوامل مؤثر در جوانه زنی بذر ، زمان کشت بذر ، نحوه تغذیه بوته‌های خیار ، انواع کودهای شیمیایی و آلی ، روشهای کودپاشی و کوددهی ، هرس خیار و انواع آن ، سولاریزاسیون و روشهای ضدعفونی خاکها ، ضد عفونی خاک نشاء ، آفات (شته‌ها ، تریپس و کنه‌ها) و بیماریهای خیار(قارچی ، ویروسی ، باکتریائی و فیزیولوژیکی) و روش های پیشگیری ومبارزه با آنها ،

------------------------------

برداشت و بسته بندی خیار ، گوجه فرنگی ، نحوه کشت گوجه فرنگی در گلخانه ، محیط کشت گوجه فرنگی ، زمان بندی کشت گوجه فرنگی ، کوددهی و تغذیه گوجه فرنگی ، هرس گوجه فرنگی ، برداشت و بسته بندی ، آفات و بیماریهای و اختلالات فیزیولوژیکی گوجه فرنگی ، آشنائی با هیدروپونیک و انواع سیستم های کشت هیدروپونیک ،

------------------------------


بررسی آفات و بیماریهای گلخانه ای و نحوه جلوگیری از سوختگی برگها و در نهایت جلوگیری از آفات و ده ها نکته مورد نیاز شما عزیزان که اقدام به کشت گلخانه ای کرده اید و یا قرار است به این حرفه رو آورید. دوستان عزیزی که تازه وارد این حرفه شده اند می توانند با بهره برداری از مطالب فوق در جهت احداث گلخانه اقدام نمایند .یکی دیگر از خصوصیات مجموعه فوق اینست که این مجموعه آموزشی به صورت وی سی دی و آموزش به زبان فارسی می باشد.

فروشگاه محص


فروشگاه محص

آموزش گوجه گلخانه اي

آموزش كشت خيار گلخانه اي

----------------------------

خريد اين مجموعه از طريق لينك زير :

www.novinkesht.ir

بازدید :228
دوشنبه 22 تير 1394زمان :16:39
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

پرورش صنعتي بلدرچين

پرورش بلدرچین



وجود ویژگی های مناسب همچون رشد سریع ، بلوغ زودرس ، تولید تخم بالا ، کوتاهی فاصله میان نسل ها ، بالابودن تراکم پرورشی در واحد سطح ، ارزان بودن جیره مصرفی ، حساسیت کم نسبت به بعضی از بیماری های طیور ، قیمت بالای تولیدات که شامل گوشت و تخم می باشد و به خصوص بازگشت سریع سرمایه سبب شده است تا جمع زیادی به پرورش صنعتی این پرنده روی آورند .


مهمترین نکاتی که سبب صنعتی شدن پرورش این پرنده شده است به شرح زیر می باشد :


میزان رشد سریع : میزان رشد این پرنده در حدود ۵/۳ برابر سریعتر از دیگر طیور اهلی می باشد .

بلوغ جنسی سریع : در حدود سن ۵۰ – ۴۰ روزگی بلدرچین های ماده در پیک تولید هستند .

تولید تخم بالا : در صورت پرورش صحیح ، این پرندگان در سال اول تولید توانایی تولید ۲۶۰ تخم را دارا می باشند .

کوتاه بودن فاصله میان نسل ها : توان بلدرچین در تولید ۴ – ۳ نسل در سال اول تولید این امکان را برای محققین فراهم آورده است تا از آن به عنوان پرنده ای آزمایشگاهی استفاده نمایند .

دوره انکوباسیون کوتاه : جوجه کشی تخم این پرنده ۱۸ – ۱۷ روز طول می کشد .

تراکم بالای پرورش : با توجه به اینکه جثه این پرنده کوچک و نیز به سطح آبخوری و دانخوری کمتری احتیاج دارد در مقایسه با دیگر پرندگان تعداد پرنده بیشتری در واحد سطح میتوان پرورش داد

واکسیناسیون کمتر : با توجه به اینکه گونه های بلدرچین در برابر برخی از بیماری های رایج طیور حساسیت کمتری دارند در نتیجه به واکسیناسیون کمتری احتیاج دارند .


برگشت سریع سرمایه : با توجه به اینکه سن بلوغ بلدرچین ۵۰ – ۴۰ روزگی می باشد در نتیجه می توان گوشت و تخم این پرنده را سریع به بازار عرضه نمود .


ارزش غذایی بالای گوشت و تخم بلدرچین



پرورش بلدرچین


در کشور ما بعد از انقلاب برای اولین بار پرورش بلدرچین در استان یزد آغاز گردید که به صورت مجتمع شامل واحد مادر ، گوشتی ، بسته بندی و جوجه کشی اداره می گردد .

بلدرچین دارای گوشتی با پروتئین بالا و درصد چربی کمتری می باشد که برای کودکان و بیماران بسیار سودمند و مفید می باشد . تخم بلدرچین بیضی شکل می باشد که وزن آن ۱۵ – ۸ گرم و رنگ آن معمولا سفید با خال های سیاه یا قهوه ای تا آبی و زرد نخودی مایل به سبز می باشد . الگوی تخم و رنگ تخم بلدرچین منحصر به فرد است و منبع خوبی از ویتامین ها (به جز ویتامین c ) می باشد . کیفیت تخم بلدرچین بالاو میزان کلسترول آن از تخم مرغ کمتر است . تعیین جنسیت جوجه بلدرچین از سن ۱ روزگی صورت می گیرد که این کار نیازمند افراد آموزش دیده و ماهر می باشد . اما از سن ۳ هفتگی می توان نرها و ماده ها را به وسیله رنگ پر های ناحیه سینه از یکدیگر تشخیص داد. پرهای سینه ای نرها به رنگ قرمر مایل به قهوه ای و ماده ها به رنگ خرمائی سوخته ( خاکستری با نقاط سیاه رنگ ) روی آنها می باشد .

وزن جوجه های تازه هچ شده در حدود ۱۰ – ۵ گرم می باشد که درسن ۵۰ – ۴۰ روزگی به بلوغ می رسند . وزن بلدرچین های نر بالغ ۱۵۰ – ۹۰ گرم و ماده ها ۱۸۰ – ۱۱۰ گرم می باشد . همچنین تعداد کروموزوم های بلدرچین ۷۸ می باشد که شش جفت آنها کروموزوم های بزرگ ، شش جفت متوسط و ۲۷ جفت میکروکروموزوم می باشند که کروموزوم های جنسی از نوع بزرگ می باشند .


جوجه کشی :


تخمگذاری بلدرچین ها از بعد از ظهر شروع و در غروب پایان می پذیرد که بر اساس فصل ، شرایط آب و هوائی و برنامه کاری جمع آوری تخم ها چندین بار در طول این مدت صورت می پذیرید . دمای مناسب محل ذخیره سازی تخم ها ۵/۱۵ – ۵/۱۲ درجه سانتیگراد و با رطوبت ۸۰ – ۷۵ % می باشد که این شرایط برای ذخیره تخم ها در مدت زمان ۷ – ۵ روز است . قبل از قرار دادن تخم ها در داخل در دستگاه ستر باید تخم های آلوده را به وسیله کاغذ سمباده یا پارچه پشمی سفت به آرامی تمیز و در محلول گرم ( ۳/۴۳ درجه سانتیگراد ) ضدعفونی کرد . سپس آنها را در دمای ۱/۲۱ درجه سانتیگراد و رطوبت ۷۵ % به مدت ۲۰ دقیقه به نسبت ۲۰ گرم پرمنگنات پتاسیم و ۴۰ سی سی فرمالین گازدهی می نمایند . سپس تخم ها را در داخل دستگاه ستر قرار می دهند .


پرورش جوجه :


دمای آغازین جهت پرورش جوجه بلدرچین در زیر مادر مصنوعی و در بالای سر جوجه ۳۵ درجه سانتیگراد می باشد که این دما هر چهار روز یک بار ۸/۲ – ۵/۲ درجه کاهش می یابد تا به ۲۱ درجه سانتیگراد برسد . معمولا برای هر جوجه ۱۵۰ سانتیمتر مربع فضا تا سن ۳ هفتگی در نظر می گیرند . استفاده از آب شکر ۸ % در ۳ – ۲ روز اول نتیجه خوبی را در بر خواهد داشت . برای جوجه بلدرچین ها تا سن ۳ هفتگی ۲ سانتی متر دانخوری و ۱ سانتی متر آبخوری به ازاء هر قطعه در نظر می گیرند . در دو هفته اول نوررسانی ۲۴ ساعته می باشد که پس از آن تا ۱۲ ساعت کاهش می یابد .


پرورش نیمچه :


معمولا از دو روش برای پرورش بلدرچین استفاده می شود : ۱ – بستر ۲ – باتری که اخیرا مورد استفاده قرار می گیرد که دارای مزایایی همچون تعداد جوجه بیشتر در واحد سطح ، نیروی کار کمتر ، بهداشت بهتر ، سهولت در حذف ، درمان و پیشگیری و استفاده بهتر از سطح می باشد .

دمای مورد نیاز نیمچه ها ۲۸ – ۲۱ درجه سانتیگراد می باشد و از ۱۲ ساعت نور تا سن ۵ هفتگی که بلدرچین ها به قفس های تخمگذاری منتقل می شوند بهره می برند . برای رشد بهتر ، نرها و ماده ها جدا از یکدیگر پرورش داده می شوند . در این سن در بستر به ازاء هر نیمچه ۱۸۰ – ۱۵۰ سانتیمتر مربع بسته به نوع جوجه وفصل در نظر می گیرند . برای هر جوجه ۳ – ۵/۲ سانتیمتر دانخوری و ۲ – ۵/۱ سانتیمتر آبخوری در نظر می گیرند . در صورت استفاده از آبخوری نیپل ، هر نیپل برای ۱۵ پرنده در نظر گرفته می شود .


پرورش بلدرچین مادر :


در حالت تجاری بلدرچین ها در قفس های توری به ظرفیت ۲۰ تا ۳۰ و حتی ۴۰ بلدرچین پرورش داده می شوند . معمولا به ازاء هر بلدرچین ۲۰۰ – ۱۵۰ سانتیمتر مربع فضا در قفس در نظر گرفته می شود . مقدار فضای دانخوری ۳ – ۵/۲ سانتیمتر به ازاء هر قطعه می باشد . مقدار فضای آبخوری معمولا عامل محدود کننده ای در سیستم قفس نیست . قفس ها معمولا تا ۸ ردیف نصب می شوند . سن فروش بلدرچین ها معمولا ۱۸ – ۱۷ هفتگی می باشد .


بیماری ها :


بلدرچین معمولا به بیماری های زیر حساسیت بیشتری دارد :


۱ - مارک : که واکسیناسیون آن در سن ۲۰ روزگی و با تزریق در ناحیه گردن صورت می گیرد .

۲ - نیوکاسل : که واکسیناسیون آن همزمان با مارک به صورت قطره چشمی صورت می گیرد و هر ۳ ماه یک بار به صورت اسپری مصرف می گردد .

۳ - آبله : که واکسن آن در ۸ -۶ هفتگی مصرف می گردد .


از دیگر بیماری هایی که بلدرچین را درگیر می نماید می توان به کوکسیدیوز ، کانی بالیسم ، سالمونلا ، ورم روده ای قرحه ای و برونشیت اشاره کرد .

▪ درصد تلفات بلدرچین در سنین مختلف به قرار زیر می باشد :

۱۰- ۱ روزگی : ۲ %

۱۰ روزگی تا شروع تخمگذاری ۲%

دوره تخمگذاری (۱۰ ماه ) ۱۵%



اگر علاقه مند به پرورش قارچ هستید و یا به دنبال شغل دوم با درآمد عالی هستید ولی اطلاعات

کافی ندارید به لینک زیر مراجعه کنید

www.novinkesht.com


بازدید :185
دوشنبه 22 تير 1394زمان :16:37
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

وسايل كار زنبورداري

وسایل کار زنبورداری



وسایل زنبورداری



در زنبورداری برای آسانتر نمودن کار ،بهتر کردن نتیجه ،بالاتربردن مقدار محصول عسل و بی خطر کردن تماسی را که زنبوردار اجبارا با زنبور باید داشته باشد ،به وسایلی نیاز دارد تا اولا خود را از نیشهایشان در امان نگهدارد ثانیا بهتر و آسانتر با زنبورها کارکند.ما این وسایل را به 5 دسته تقسیم نموده و به شرح هر یک از آنها پرداختیم ،به قرار زیر :

1) وسایل لازم برای زنبوردار

2) وسایل لازم برای کندو

3) وسایل برداشت محصول عسل

4) وسایل برداشت محصول موم

5) وسایل تولید ملکه


وسایل لازم برای زنبورداری

کلاه توری

برای جلوگیری از نیش زدن زنبورها باید همیشه پیش از بازکردن کندو با گذاشتن آن برسر مانع دسترسی و نیش زدن زنبورها به سر و صورت شد

دستکش چرمی

دراوایل کار شروع زنبورداری استفاده از آن لازم بوده ولی بهتر است آن را به تدریج کنار گذاشت تا دست ها با نیش خوردن تدریجی مصونیت پیدا کنند.

دودی

وسیله ای است برای دود دادن کندو و آرام کردن زنبورها

اهرم

وجودش در همه زنبورداریها بسیار لازم است .با اهرم سر کندوها را برداشته و کندوها را باز می کنند.

کاردک

در هر زنبورداری کاردک از مهم ترین وسایل کار می باشد که به کار تمیز کردن کف و جدار کند و از موم ها و بره موم های اضافی میخورد ،ضمنا در صورت لزوم کار اهرم را هم میتواند انجام دهد.

برس نرم

برای ریختن زنبورها از روی قاب به آرامی و ملایمت بداخل کندو.به جای برس میتوان از پر مرغ یا غاز نیز به همین منظور استفاده نمود.


وسایل لازم برای کندو


ظرف غذاخوری

از یک قاب کامل درست شده که نصف ارتفاع دو طرف آنرا با فیبر غیر قابل نفوذ محدود کرده اند.

ترازو

یک کندو را رویش قرار داده و اطرافش را هم خوب پوشانده تا از باد و باران و آفتاب آسیب نبیند.

پنجره ملکه

آنرا بین طبقه پایین و طبقه دوم می گذارنند فاصله بین میله های این پنجره 2/4 میلیمتر است .

جعبه بزرگ

جعبه نسبتا بزرگی است که داخلش جای 3 و یا حتی 5 قاب را داشته باشد ،از آن هنگام برداشت عسل از کندو استفاده می شود .


وسایل برداشت عسل


لوازم زنبور داری


چنگال مخصوص عسل

برای کندن موم سر سلول های پر از عسل شانها به منظور آماده کردنشان برای اکستراکتور کردن و در نتیجه برداشت محصول عسل ،البته در صورتی که زنبورها سر سلول ها را با موم پوشانده باشند.

اکستراکتور

برای بیرون آوردن عسل از شانها با استفاده از قوه گریز از مرکز است .

سطل های عسل

عسل را پس از اکستراکتور کردن داخل سطل های بزرگ یا متوسط پلاستیکی ریخته 24 ساعت در گوشه ای به حال خودش می گذارندتا در این مدت تمام موم های ریزی که در اثر اکستراکتور کردن عسل با آن مخلوط شده اند رو بیایند و جداکردنشان از عسل آسان باشد .

صافی دوبل

از 2 صافی درست شده که روی یکدیگر قرار دارند.

عسل بهم زن

عسل پس از سفت و متبلور شدن هنگام خوردن معمولا ذراتش روی زبان مثل شن حس می شود که چندان خوش آیند نیست.

وسایل برداشت محصول موم

دستگاه تصفیه موم برقی

صفحه پایین وسیله برق داغ می گردد با فشار از بالا وسیله دیگر چوبی که تنها سطح تماس آن با موم فلزی می باشد موم ها ذوب شده بداخل سطلی که زیرش قرار می دهند می ریزد.

تصفیه موم وسیله انرژی خورشیدی

این دستگاه میتواند از تخته و یا فلز درست شود.

دیواره ساز

دستگاهی است که موم را قالب زده و صفحات موم را درست میکند.



مشاهده پست مشابه : نحوه پرورش زنبورعسل، گوسفند و شترمرغ
بازدید :228
دوشنبه 22 تير 1394زمان :16:30
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

به وبلاگ خود خوش امدید
با سلام.به دنیای ویستا بلاگ و وبلاگ جدید خود خوش آمدید.هم اکنون میتوانید از امکانات شگفت انگیز ویستا بلاگ استفاده نمایید و مطالب خود را ارسال نمایید.شما میتوانید قالب و محیط وبلاگ خود را از مدیریت وبلاگ تغییر دهید.با فعالیت در ویستا بلاگ هر روز منتظر مسابقات مختلف و جوایز ویژه باشید. در صورت نیاز به راهنمایی و پشتیبانی از قسمت مدیریت با ما در ارتباط باشید.برای حفظ زیبابی وبلاگ خود میتوانید این پیام را حذف نمایید.امیدواریم لحظات خوبی را در ویستا بلاگ سپری نمایید...

مشاهده پست مشابه : چیپس ساز کریا چیپس Crea Chips,چیپس ساز خانگی,خرید چیپس ساز خانگی,فروش چیپس ساز خانگی,ارزانترین چیپس
درباره ما
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
آرشیو
خبر نامه


معرفی وبلاگ به یک دوست


ایمیل شما :

ایمیل دوست شما :



چت باکس




captcha


پیوندهای روزانه
  • آرشیو لینک ها
آمار سایت
  • کل مطالب : 5
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 2
  • بازدید کننده امروز : 3
  • باردید دیروز : 0
  • بازدید کننده دیروز : 0
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 10
  • بازدید ماه : 68
  • بازدید سال : 142
  • بازدید کلی : 8562
کدهای اختصاصی